Kiyowo.


a girl who loves food more than people



Theme ©



Kelas 104
10.11.11 | 0 comments


Hari ni, aku dah start cuti sekolah.Kelmarin , aku , Amanina , Athirah , Amira , Nadia , Aimy duduk sekali lah. Kami pun mcm cerita lah pasal minggu orientasi tu , waktu sekolah , dan sepanjang berada di sekolah.Aku cerita macam2 , yg selama ini aku pendam.Aku macam nak nangis ja time tu. Tapi , aku pendam ja.Sbb , tahun nih mmg bnyk kali aku nangis. Aku tak mau nangis dah. 

Aku masih ingat lagi , waktu pendaftaran. Time tu aku xdak kawan. Pastu, Syafiqah ajak aku pi dkt geng dia. Semua SK Sungai Petani . Orang yang pertama tegur aku , Amira. Dia tanya aku , nama apa, aku cakap lah nama aku Liyana.Macam2 lah dia tanya aku. Aku jawab sepatah ja sambil tersenyum. Lepastu , Ain tegur aku, aku pun jawab lah soalan dia kan, hehe . pastu , Syafiqah cakap kt Amira , yg baju sekolah dia kena cat yg warna hijau tu. Yg len semua gelak, aku nak tergelak jgk tp aku tahan. Aku senyum ja lah.

Aku ingat lagi. waktu minggu orientasi , memang ramai yg teguq aku waktu hari pendaftaran. tapi , aku cuma ingat nama Amira ngn Ain. haha. Aku asyik duk tanya Syafiqah ja , weh2 , mana Amira dgn Ain . Padahal depan aku ja. hehe. Terukkan?

Aku ingat lagi , waktu pembahagian kelas , hehe. Time tu , aku duk pikiaq nak duk ngn sapa nih, pastu, aku dgq nama Amira pun ada dkt kelas 104 , huhu. Wah , time tu mmg hanya tuhan je tahu aku gembira gila.Aku pandang lah belakang , aku tanya amira duk dengan siapa , dia ckp jum duk dgn kami. Aku pun okay jaa :) 

Pastu , waktu naik kelas 104.Pastu , guru kelas kami , Cik Nurul Syuhada bt Mohd Zin. Aku duk barisan 6be 3 , sebelah kiri skli. huhu. Aku tgk sekeliling semua. Dalam hati aku duk kta, Diorang semua nih akn jadi classmate aku skrang.Pastu , time pemilihan ketua dll kan , aku tercalon sbg penolong. Antara aku dgn Fatini. Aku kurang 2 vote ja. hehe. Aku cooool jee , sbb bkn cita-cita aku nk jadi penolong. Aku nak jadi pengawas. 

Pastu , waktu bulan 1, waktu awai pembelajaran. Hehe. Nadia duk belakang aku. Aku ckp kt Amira , weh jum kenai org belakang nih. Mira pun okay ja. Nadia time tu , mmg pendiam . Tanya sepatah , jawab sepatah. Tapi , bila dah lama2 tu , kami baik lah :) Ada hari tu , aku tgk lah dia da pegang buku. Pi mana2 bawak buku tu. Aku tanya dia , tu buku apa? dia ckp,"buku diary, kenapa? nak baca? mbiklah," dia bgi aku baca buku tu. Dalam bku diary tu , dia tulis smua pasai kt skolah sna. Pasai aku pun ad woot ! Dia kata aku nih , budak Smile , sbb aku slalu senyum. err -,- watever. 

pastu, aku kenai org depan aku , nma dia Natasha Hanim dgn Nur Aiman. hehe.Natasha Hanim tu twins aku , yeah, bukan sama muka weh. sama tarikh lahir. 19 April 1998 jgk. hik3 , tp dia masih adik aku. sbb aku lahir dulu. Aiman , aku kenai dia sbb hri tu aku da vote dia sbg Bendahari. hehe. 

Lepas tu , aku kenai Athirah , Amanina , Jamaliah . First aku tgk Jamaliah dgn Athirah mcm gedik skit lah. tpi , gedik2 depa pun classmate aku jgk. So aku harus lah , asobarul minal iman *betul tak aku eja weh? huhu. mianei kalu silap hm , Amanina aku tgk cute jgk bdk nih. hehe. dah mmg cute. *Nina klu ang baca , msti kembang kan! ahahaha. 

Dan lepas aku kenai semua bdk pompuan, bdk laki yg first aku penah sembang kt skola , Iqbal , tu pun skrang dia dah pindah. Aku malas ah nk cita pasai bdk laki. Meluat gila kat depa.


Kepada classmate aku  iaitu , 104 Kecoh even kelas kita niy famous dgn kenakalan , kebisingan , kekecohan , kegedikan , keprasaan dan banyk lagi. Aku tetap sayang korang!  


tagged : Aimy Aiman Amanina Athirah Nadia Aliah Ain Amira Natasha Syazana Fatini Maisarah Atiqah Hasikin Adilah Jamaliah Delaila Hafizatul
Azim Najib Malik Akmal Shukri Amirul Mazarul Hafiz Izzarul Luqman Kurnia 


Sorry klu panjang sngt! Aku hnya nak melepaskan apa yg aku pendam! hehe. 

NEWER
PAST



follow profile linkies archive refresh