Kiyowo.


a girl who loves food more than people



Theme ©



Bias Male
12.1.14 | 0 comments

Assalamualaikum and annyeonghaseyo guys!Pagi?Aku tgh type ni time pagi okay >..< hehehe.Haahaha hari ni aku nak list pasal bias aku. Jangan curi bias aku eh >.< ngeh ngeh. LOL EXO.

So here are my bias hehehe <3 

D.O Kyungsoo.
handsome aaaaa
comell aaaa
this is so quteeeeee <3

Haaa 3 gambaq ambik hehehe.Aku start minat dia time aku tengok gambaq dia dekat KPOP Funny Gifs, so that time.Aku pun search youtube pasal dia.Aku dengar dia nyanyi lagu ‘Billionaire’ fav lagu aku tu. Terpikat seh dengan suara dia.So,aku tengok bio pasal dia,tarikh lahir dia 12 Januari 1993.Awhh,sama dengan ayah aku deh.Dia punya lips bentuk heart.Ahh kyeopta <3 hehehe everything abt him are so cute.Aku dgn Amanina berebut nak kan dia.Kahkahkah :B So reason aku minat dia, Suara,Squishy,White Rich,Dyodeuro hahaha paling pendek dlm EXO.Banyak lagi reason sbenarnya tapi otak aku tak dapat tafsir sekarang sbb selsema lol.

Kim Woo Bin
tgk kening dia. 
boom pregnant. hahaha.
Ahhhhh yg ni comel serious >.<

Haih haih dia nih aku tengok dia dalam To The Beautiful You and my thought “Eh handsome jugak dia nih,”Lepas tu buat research pasal dia,nama dia Won Bin.Time tu aku tak kisah sangat pasal dia.Lepas tu,cerita The Heirs ada dia pulak dahhh >.< Mmg aku jatuh cinta lagi la ye dekat dia.Haish,asallah Eun Sang tak pilih dia haih.Dih dih dih.Then aku tengok Gentleman Dignity pun ada dia.Amboiiii hehe dia asyik jadi bad boy ja.Omg,asal handsome sangat bad boy nih >.< Oh dalam School 2013 pun ada dia jugak.Haih,patut dak aku tgk time tahun 2014 nih? xDTime dia angkat kening, sungguh menawan daku terpikat hehehe.Kawan-kawan kelas aku cakap dekat dia tak handsome, woi handsome naih.

Yoo Shi Yoon
Haih haih mamat nih curi hati aku time aku tengok Flower Boy Next Door.Seriously kalau ada orang yg sama watak dengan dia time dkt drama tu,aku mmg tak suka,malah,menyampah.Tapi,dia buat aku suka lelaki yg macam happy go lucky. Kekeke xP Aku suka lelaki cold-hearted,tapi real life aku tak suka.LOL.Kesimpulannya,aku suka lelaki jenis apa seriously?-_-

Jung Daehyun

Suara dia hotttttt.Hahaha,dahlah suka blueberry cheese cake,memang geng!hehehe.Aku suka dia sebab dengar dia nyanyi.omg omg asal suara dia sedap sangat.Dulu dia no.1,skrang no.4,blame to Kyungsoo,Won Bin,Shi Yoon okay?hehehe.

Sebenarnya dekat atas nih ja aku rasa yakin,yg bawah ni.Aku tak pasti rank diorang berapa xD hahaha.I’M SO PLAYGIRL.

Xiumin
comelnya ya allah
hg handsome hg tau dak.
ahhhh kyeowooo~

This baozi >.< hahaha aku suka sbb pipi dia omg.dia macam comel,and guess what,dia paling tua dalam EXO tapi nampak macam muda dari yg lain.Aku suka bila dia jerit .He’s so cute >.< Suka bila dia gelak. At first, i thought him as Chinese,rupa-rupanya Korean.

Lee Chunji
eeeiii aku culik bru tau.
teentop chunji photo chunji.gif
guys malam ni aku nk culik budak ni. byep.

Chunji aku minat dia sebab dulu aku selalu baca fanfic ada watak dia.Aku rasa macam omg nak dengan Chunji lah >.< Tgk gambaq dia nih handsome ah macam abg cina aku dulu :3 ehem.Pastu,aku dengar suara dia pun boleh tahan.Tgk gambaq dia dekat Funny Kpop Gifs.Dia macam clumsy and pabo ja hahah lol.

Gong Chan Shik
Aku minat sbb rupa dia honestly,haha time aku tengah cari hero nak buat fanfic,aku tengok dia.Eh,dia nih sesuai jugak.Ahahaha korang bacalah ‘Hey Girl’ lol.Mempromote fanfic yg tak menarik tu pulak.Dia suka buat comel.Aku ambik jadi laki baru tau!

Kang Minhyuk
tgk dia punya senyum haih.
OH MY KANG MINHYUK.Aku minat dia sbb aku tgk Heartstring,dia jadi nerd.Lol aku suka aku suka.hahaha,mata dia sepet. Lepas tu dalam The Heirs, ada dia.LAGIIII LAH CEQ SUKAAAA.MAK BT DIA JADI MENANTU PLS. HAHAH K MELEBIH.Senyuman dia.Mata sepet dia hehehe.

Lee Hongki 
Alahhh dulu zaman f2, ramai orang tau aku ni minat Hongki gila-gila,tapi dia dah jatuh tangga 9.Mianei Hongki oppa T.T Why i like him?Of courselah suara dia,yes yes dengan dia berlakon dlm cita You’re Beautiful eeeeeeee jeremy.Sweet.Haih asal Minam tak terima dia T.T

Kang Gary
GALLY GALLY.AHH STRESS.Kang Gary dalam Running Man tu >.< hehehe.Why aku minat dia?Sebab dia peaceful.Dlm real life pun aku rasa aku suka dia,sebab?Dia tak adalah handsome sangat tapi sweet.And dia tak kuat macam Jong Kook,tapi cukuplah untuk selamatkan aku dari orang jahat hewhewhew.I hope Jihyo unnie married w him >.< Rindu bila dia sebut ‘Seumdwa’

Jo Kwangmin 
Gambaq ni buat aku jatuh hati dkt dia dan curang dgn Taemin
PIKACHU.Kwangmin aku minat dia time zaman dia baru debut.Dia ada kembar en,Youngmin.First aku tengok lelaki rambut hitam tu,”Eh handsomenya dia,”Tengok-tengok dia.Dia rap cool lol. Hehehe <3 <3 <3Muka dia mcm Kim Hyun Joong. Dia ada twins,Youngmin.Aku tk minat sangat dia tu.

Lee Hyun Woo
Comelnya ya allah. 
Okay mamat nih aku sebenarnya tengok dia dlm MV You and I.Aku tertanya-tanya siapa dia nih.Handsome bhai.hahaha lepas tu,aku tak cari pon sbb malas.Then aku tengok cita ‘God of Study’ OMG Mamat nih comel lah >.< haha asal dia minat pompuan tu hmm.Then,aku dgn Aliah duk cita pasal cita tu,then dia kata Hyun Woo ni lah yg ada dlm MV IU tu.And i was like “What?Why you don’t tell me earlier?Haihs”hahaha. And,aku dah minat dia hewhewhew.Dlm RM,dia comel :3333 Gelak tawa dia,Senyum dia, hahaha.

Hyunsik Z:EA

Aip aip.Aku minat dia time drama The Heirs.Myungsoo :3 hehe.Comel ahh dia berlakon.AHHHH JADI BOYF AKU PLS.

Chen
menggoda betulll. 

Suara dia sweet <3 macam unik.And,dia kaki troll.hahaha senyuman dia.lol hehehe.Umi chop dia dah.Andwae.Aku pernah nmpk org yg hmpir sama dgn muka Chen. Handsome ahaha tp Chen handsome lagi xd

Baekhyun
wink yg paling comel pernah aku jumpa!! auw
Aku minat dia sbb dia comel.Dia macam ceria ja.Hahaha and aku suka bila dia marah Sehun time exo showtime ep 1. Hahaha comel.Suara dia pun okay.

Chanyeol
comelllllll
Honestly,dia orang ketiga aku tau dlm EXO time aku tak minat EXO lagi. Sbb aku tgk dia,dlm TaeTiSeo lagu apa tah.Dia jadi photographer tu.OMG dia comel. Hahaha tapi,dia nih mcm kaki penyibuk klu dlm real life.Ahaha mianei.

Woohyun Infinite
Of course sbb suara dia.And sbb dia minat Seungyeon :3 If i was man,i will like Seungyeon unnie too. Hehehe <3

Sunggyu
Suara dia and mata sepet dia.HAHAHA SERIOUS. AKU SUKA >.<

Lee Seung Gi
tgk dia gelak cuteeee.
Jangan tnyalah,mestilah sebab dia handsome.Ahahaha.Time aku tgk dia dlm My Girlfriend is Gumiho tu.Haihhh Dae Woong,asal handsome banget.Lepas tu cita,....,dia jadi putera raja tu.haih hahaha asal handsome and cool banget mu nih.Lepas tu,tengok dia dlm RM,haih haih.Lagilah terpikat >.< Dia milik Yoona sekarang. Takpa, aku sewtuwjuw kok T^T

Kim Soo Hyun
Oppa you are soooo cuteee >.<
OPPA OPPA.HAHAHA.MUKA DIA MCM ANK JIRAN AKU.Aku minat dia dlm Dream High 1.Siapa tak minat Sam Ddong woi?hahaha Lepas tu tgk cita The Moon Embracing The Sun dia jadi raja tu. So cool >.< Hahaha then dlm RM.haih haih dia nak pikat aku ke apa.

 Seo In Guk.
Reply 1997,Master’s Sun,haaa dekat situlah aku minat dia hee hee hee :3Dia handsome.

Wooyoung.
AAAAAAAAA hahaha suka dia nyanyi.Pronouce english dia?eh hahaha then dlm Dream High dia dgn IU.Sweet gila >.< LOL. DIA COMEL OMAIGASH.

TOP
Mianei-yo TOP hehe dulu no.1 skrang no.23.Aigooo,blame orang kat atas semua nih.Takyah tanya mestilah sebab dia suara garau dia dgn ketampanan beliau.Aku ingat lgi time Anis kata dia nk pindah then aku sign dkt poster ke apa tah as TOP’S Wifey, lol.Time tu tgh buat lawak dgn anis yg aku akan mai perkahwinan dia dngn T.OP lol haha.

 Daesung
HEHEHE SUARA DIA AND dia time Family Outing, dumb and dumber dgn Jaesuk hahaha time tu aku minat dia.Haih dia tak comeback pun.Aku tunggu nih. YG,Daesung are BIG BANG member,do you know that?

Taemin

MIANEI-YO TAEMIN OPPA.HMM,I DID WRONG.Dulu time darjah 6,aku minat gila dengan Taemin sampai p/w aku pun ada nama dia ehem.Skrang pun ada lagi sbenarnya.Dulu aku minat dia gila-2,then aku dh lupakan dia sbb time f1,aku mula minat Boyfriend,hmmm.Skrang minat dia balik sbb tgk WGM. <3<3<3

Kai
this is the sweetest smile ever i saw from Kai. hahaha.Dia usya Juniel time nih.
the cutest giggle aigooo dont steal my heart, its already for kyungsoo lah.


Dia orang pertama yg aku kenal time aku mula-mula rasa nak kenal dengan EXO.Sbb aku tgk dalam poster dia boleh tahan handsome.So,bila orang tnya”Dlm exo minat sape?” Aku akan jwb Kai sbb time tu aku kenal dia jer. Hehehe.Dance dia terbaik.Kaisoo <3<3<3 Aku suka dia gelak.

Tao
WUSHU WUSHU.HEHE Aku minat dia sbb dia comel.And dia suka ajak orang mandi sekali (?) Hahaha, tak tak.Aku minat sbb dia macam cepat terasa macam aku lah.And dia Kungfu PandaTao.Okay bye.hehehe

Kris
HI HI.First aku ingat dia nih macam cold-heart,akukan minat lelaki jenis-jenis macam tu.Hahaha tapi dia nih paling lemah time lawan dgn exo yg lain kekeke.Lukisan dia cantik sangat.Ahaha aku pernah mimpi aku kahwin dgn D.O,and guess what,dia yg lukis gmbaq perkahwinan km dua -_- hahah

 Sehun
YEHET YEHET.HAHAH Aku minat dia sbb yehey dia tu mcm wah comelnya dia.hahaha suara dia mcm serak serak basah lol

Jonghyun CNBLUE
Auw auw.Aku minat time tgk dia dlm Gentleman Dignity,macam mnalah aku bleh tak minat dia dari awal lagi?Handsome rupanya dia nih >.< Ok i find him handsome before but aku tk brapa minat sgt sbb dia mcm handsome sngt.Hahaha okay.Plus kakak aku minat dia,so kami janji tak akan minat bias masing-masing lol.hahaha aku mungkir janji mianei.

Lee Joon

This pabo and his clumsy.Why i really like him.First aku tgk dia dlm MV K WILL tu, dia dengan IU.I was like ‘Handsomenya mamat nih’ Then dia muncul dkt RM, hahaha ‘Clumsy and pabo yet i like him a lot’ AHHAHAHAHA

 Junho
Sebab dia comel.And aku tgk dlm parody, hahaha comelnya dia nih >.<

Lay
Annyeong Unicorn.Hahaha dia macam innocent,lol mcm budak baik ok.So,sbb tu aku minat dia.And dimple dia comel hehehe.

Suho
jerawat dia sama dgn aku hahaha xd

Sebab dia kaya.hahaha tak adalah,suara dia dlm lagu apa tah.Buat aku rasa macam goosebumps and, wow aku dh minat dia hehehe xD Bila tgk muka serious dia,aku rasa lgi aku suka dia.

 Luhan

I like this photo bcs he looked manly hehehe

Dia orang kedua aku tau dlm EXO.Sbb?Dia famous.Pasal beg MCM dia tu.And dkt weheartit,selalu ada gmbaq dia.Muka dia tu tak leh cantik lagi ke?Lagi cantik dari aku haih.

So Ji Sub.
Tgk dlm Master’s Son.Haahaha suka time dia ckp ‘Goh-joh’ LOL Maksud dia ‘Get lost’ kot?hehehe.Dia handsome ok bye.

Sebenarnya banyak lagi lahhhh.hahaha tapi aku tgk ingat lahh yg lain nih siapa.haih haih.Bias aku selalu bertukar-tukar,i might change no.1 to anyone.But hell no,aku nak Kyungsoo tetap jer No.1.

Okay ehehe.So, kepada siapa yg nak jadi boyfriend aku *cough cough* “Tak ada tempat kosong untuk korang,semua nya dipenuhi oleh ALLAH SWT,Nabi Muhammad SAW,Islam,Family,BFF and my bias <3”

Maafkan atas kesalahan tatabahasa.Aku type ikut suka ajer nih.Janganlah cikgu BM aku baca.Okaylah Assalamualaikum.

ANNYEONG.






NEWER
PAST



follow profile linkies archive refresh